GET PANDAI APP NOW

ArticlesPandai

Jadual Waktu Solat bagi Bulan Ramadan 1444H / 2023M

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua pembaca blog Pandai yang tersayang!

Alhamdulillah, hari ini kami ingin berkongsi dengan anda semua jadual waktu solat bagi bulan Ramadan di Wilayah Persekutuan dan Putrajaya. Jangan lupa untuk simpan jadual ini dengan baik kerana ia akan menjadi panduan utama anda sepanjang bulan Ramadan.

Sebagai seorang muslimin atau muslimat, menjalankan solat merupakan salah satu rukun Islam yang sangat penting. Dalam bulan Ramadan yang penuh dengan keberkatan ini, kita perlu memperbanyakkan ibadah dan kebaikan, termasuk dengan menjalankan solat lima waktu. Oleh itu, kami berharap bahawa jadual waktu solat yang disediakan dapat membantu anda semua mengatur masa dengan lebih baik.

Jangan risau, jadual waktu solat yang kami sediakan sangat mudah untuk diikuti. Ia telah disusun mengikut waktu solat yang betul dan sahih. Jadual ini juga menyenaraikan waktu solat Subuh, Zohor, Asar, Maghrib dan Isyak untuk sepanjang bulan Ramadan.

Selain itu, jangan lupa juga untuk memperkemas ibadah dengan melakukan amalan sunat seperti membaca Al-Quran, berbuka puasa bersama-sama dengan keluarga, dan melakukan sedekah kepada orang yang memerlukan. Segala amalan kebajikan yang kita lakukan di bulan Ramadan ini akan diganjarkan dengan pahala yang melimpah-ruah dari Allah SWT.

Bagi sesiapa yang tinggal di Wilayah Persekutuan dan Putrajaya, jangan risau kerana jadual waktu solat bagi bulan Ramadan di sini sangat mudah untuk diikuti. Bagi memudahkan anda semua, kami telah menyediakan jadual waktu solat yang terperinci di bawah ini:

Salam Ramadan Al-Mubarak!

Akhir kata, mari kita sama-sama memanfaatkan bulan Ramadan ini dengan sebaik-baiknya. Sediakan diri kita untuk menjadi umat Islam yang lebih baik, dengan meningkatkan amalan dan ibadah kita kepada Allah SWT. Terima kasih kerana membaca blog ini dan semoga jadual waktu solat yang disediakan dapat membantu anda semua dalam menjalankan ibadah solat dengan lebih baik dan teratur.

Log in or Sign Up at www.pandai.org 
Download Pandai App now via Google Play or App Store.
Follow us on our Social Media Now for more updates!
Facebook: @pandaiofficial
Instagram:@pandaiofficial
Twitter: @pandaiofficial
TikTok: @pandaiofficial
Blog: blog.pandai.org
#AchieveTogether

Related posts
PandaiProgram

Program Cuti Sekolah 2024: Aktiviti Seisi Keluarga! Pandai Carnival

ArticlesPandai

Bersedia untuk Back-To-School dengan Seminar Permulaan Baru 2024!

NewsPandai

Meet Ask PBot: Your Ultimate Study Buddy in Pandai!

ArticlesPandai

Mengenal Potensi Anak-Anak: Mengapa Ini Penting?