GET PANDAI APP NOW

Pandai

What’s New on April : Leaderboard mengikut Sekolah

Hai, semua. Macam mana hari anda? Dah buat Pandai ke? Bagi yang sesiapa yang belum menjawab soalan dalam Pandai, jawab hari ini sekarang!

Alright, Hari ini team Pandai nak kongsi atau share berita baru buat semua pengguna Pandai.
Pada bulan April ini, Pandai telah melancarkan ‘new feature’ iaitu

Leaderboard by School

Ya! Yahoo! Lepas ini boleh la pelajar-pelajar yang menggunakan Pandai tengok ranking kawan anda dalam sekolah!~ Huhu

Bagi sesiapa yang belum tahu mengenai Leaderboard atau Carta Pendahulu! Leaderboard atau Carta Pendahulu  ini adalah ranking anda di Pandai! Leaderboard ini bertujuan membantu pelajar mengetahui kedudukan keseluruhan pencapaian dalam Pandai mengikut gred di seluruh Malaysia.

Sebelum ini, kalau anda nak tahu Pandai hanya mempunyai Leaderboard mengikut Gred.

Tetapi kini, Pandai telah meng’upgrade’ leaderboard anda semua kepada  ‘Leaderboard by School’. 

Kini Pandai sediakan ranking anda bukan sahaja mengikut gred di Malaysia dan negeri malah melalui sekolah anda sendiri.

Melalui Leaderboard ini, pelajar dapat memotivasikan diri untuk berusaha dan aktif belajar dengan Pandai. Pelajar dapat mengetahui kelemahan sesuatu pembelajaran atau topik. Yang paling penting ‘ranking’ dalam leaderboard ini adalah satu reward untuk anda semua sebagai pencapaian menggunakan Pandai. 

Cuma ada syaratnya!

Pastikan anda dan rakan-rakan harus menggunakan Aplikasi Pandai sekurang-kurangnya 5 orang pelajar dalam satu sekolah. Setelah itu, baru anda dapat melihat Carta Pendahulu atau Leaderboard mengikut Sekolah. 

Tak susah pun, senang sahaja. 

Macam mana nak tengok ‘Leaderboard’ anda?

Alright. Ikuti langkah di bawah:

  1. Login akaun Pandai
  2. Pergi ke ‘Achievement’
  3. Klik ‘ Leaderboard’
  4. Pilih untuk melihat ‘Leaderboard’ mengikut ‘Malaysia’ / ‘Negeri’ / ‘Sekolah’
  5. Kemudian, semak ‘ranking’ anda!

Dah tengok ranking anda? Bagaimana anda berpuas hati tak?

Ahaa! Kalau tak berpuas hati, jangan risau masih ada peluang untuk tingkatkan ranking anda. 

Cara dia senang sahaja, sentiasa jawab soalan dalam Pandai. 

Pasti ranking anda akan lebih baik! Hehe. Selamat berjaya

Jadi, apa tunggu lagi, bagi yang tak boleh melihat ranking mereka dalam sekolah,
Solusi anda mudah sahaja, ajak rakan-rakan anda join belajar dengan Aplikasi Pandai ini.
Percuma sahaja.



Bagi sesiapa yang masih belum mendaftar dengan Pandai! Daftar sekarang!

Pergi sahaja ke laman web Pandai di www.pandai.org atau download Pandai app di Google Store atau Apple Store.

Nak jadi budak Pandai, belajar je dengan Pandai!

#senangjenakPandai

Related posts
Pandai

What's New on March: Pandai Guru

Pandai

Praktis Soalan Ujian dan Peperiksaan di Hujung Jari

Pandai

Special Offer untuk Peserta Kangaroo Matematik

Pandai

Tahniah kepada Pemenang Back To School Photo Contest Pandai!