GET PANDAI APP NOW

Pandai

New Feature: Simulasi Eksperimen

Hello Pandai’s Science Geniuses! 🙌

Dah setahun lebih dah tak pergi sekolah ni, mesti korang rindu nak masuk lab kan 🙁
Sebelum PdPR, tiap-tiap minggu dapat masuk makmal untuk buat macam-macam eksperimen – eksperimen cahaya lah, kepantasan lah, campuran bahan kimia lah… ahh seronoknya!

(p/s: Masuk makmal sebab belajar sejuk-sejuk pun best jugak 😆)

Kami dari Pandai Team faham sangat perasaan korang semua! Sebab itulah kami keluarkan fungsi eksperimen, terbaru di Pandai Web!

Tu baru satu – best kan!

Melalui fungsi ini, korang boleh jalankan simulasi ala-ala dalam makmal, untuk fahamkan tajuk-tajuk pembelajaran dengan lebih mendalam.

Pelbagai jenis eksperimen telah dilancarkan untuk semua tahun pembelajaran, sekolah rendah dan menengah. Antaranya adalah simulasi fizik, matematik, kimia dan lain-lain.

Dah cukup meyakinkan tak sekarang? Belum lagi? Okay, kami belanja satu lagi video lah 👀


See! Dengan latihan simulasi eksperimen ni, tak dapat dinafikan yang pembelajaran online boleh jadi seronok!

Okay jadi, macam mana nak buka fungsi eksperimen ni?

Ikuti langkah di bawah:
1.Log masuk akaun Pandai
2.Pergi ke Belajar
3.Pilih Eksperimen

Dan di situ, boleh nampak pelbagai jenis eksperimen, ready untuk dicuba!

Haa.. tak sabarlah tu nak cuba sendiri! Go and check it out okay!
Kalau suka, jangan lupa bagitahu kawan-kawan lain ya? Dan, comment sekali dekat tiktok atau IG kami 😎

Have fun, budak Pandai!

Log in atau daftar di www.pandai.org di web

Muat turun aplikasi Pandai sekarang di Google Play atau App Store.

Jangan lupa ikuti Pandai di media sosial juga!

FB: @pandaiofficial
Instagram:@pandaiofficial
Twitter: @pandaiofficial
Tiktok: @pandaiofficial
Blog: blog.pandai.org

#senangjenakpandai

Related posts
Pandai

New Feature: Public Profile

Pandai

New Feature: Pandai Tutor

Pandai

What’s New on July: ‘Discussion’ Ruangan Berbincang buat Pengguna Pandai

Pandai

What’s New on July: Simpan soalan penting dengan Bookmark!