GET PANDAI APP NOW

Pandai

Praktis Soalan Ujian dan Peperiksaan di Hujung Jari

Hai, pelajar-pelajar Pandai, bagaimana hari persekolahan anda? Pasti anda semua seronok kan masuk semula ke sekolah. Yer la boleh jumpa kawan-kawan, guru dan paling best sekali adik-adik semua boleh belajar semula dalam kelas. Itu yang anda semua rindu kan? Hehe.

Alright!. Hari ini, nak share ‘Praktis Soalan Ujian dan Peperiksaan di Hujung Jari’. Tahun 2021, kita semua boleh je jawab soalan dan buat latihan ujian atau peperiksaan dengan guna telefon bimbit je tau.

Hah, kat mana tu? Macam mana nak buat? 

Senang je! Kalau adik-adik nak tahu, melalui aplikasi Pandai, anda semua boleh menjawab secara on the spot untuk mengulangkaji di mana-mana. Itu yang paling best. 

Jika pelajar melanggan premium, anda dapat mengakses kesemua bahan-bahan pembelajaran dalam Pandai terutama Soalan-Soalan Ujian Topikal dan Peperiksaan. 

Kenapa kena cuba jawab soalan-soalan ujian topikal dan peperiksaan dalam Pandai?

  1. Auto Marking bagi jawapan betul dan salah
  2. Setiap soalan akan ada jawapan dan penerangan yang lengkap
  3. Soalan-soalan digubal mengikut silibus terkini oleh KPM
  4. Terdapat dalam dwibahasa iaitu Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris
  5. Boleh melihat rekod jawapan sebagai rujukan
  6. Boleh muat turun kertas soalan ujian dan peperiksaan
  7. Boleh menjawab semula dengan ‘try again’ button
  8. Boleh merujuk Kad laporan selepas tamat ujian atau peperiksaan disediakan
  9. Susunan ujian topikal mengikut silibus dan topik terkini
  10. Pelbagai subjek disediakan untuk menjawab ujian atau peperiksaan
  11. Boleh mengakses soalan-soalan ujian atau peperiksaan bagi gred lain

Senarai Ujian Topikal bagi Subjek Sains Tingkatan 3

Senarai Peperiksaan bagi Subjek Matematik Tingkatan 3

Banyakkan kelebihannya ? Kalau nak tahu, ramai dah menggunakan Pandai untuk berlatih menjawab ujian topikal termasuk soalan-soalan peperiksaan.
Seramai 200,000 pelajar dah guna! Anda bila lagi?

Apa yang menarik. Pandai boleh buat secara 24 jam.
Jadi, dengan adanya Pandai, pelajar boleh menjawab soalan pada bila-bila dan di mana-mana sahaja. Senang dan mudah.
Selepas ini, tiada lagi isu yang anda tak ulangkaji pelajaran setiap hari. Jangan cakap sis tak payung! Hehe

Santai-santai je jawab soalan dengan Pandai. Best, bukan?


Dah tahu tentang Pandai? Jom la langgan Pandai sekarang! Cara nak dapatkan Pandai Premium senang sahaja.

Kalau nak tahu, sekarang Pandai tengah promosi tau!
Anda boleh dapatkan Harga Pandai dengan berpatutan dan terendah sebelum perubahan harga pada 1 April 2021

Langgan Pandai Premuium dengan hanya RM39/sebulan atau RM199/setahun.
Anda juga boleh memilih untuk membuat bayaran secara Auto atau Manual.

Ikuti langkah dibawah untuk dapatkan Pandai Premium:

  1. Pergi sahaja ke laman web Pandai di www.pandai.org atau muat turun Pandai di Google Playstore dan Apple Store sekarang. 
  2. Pilih ‘Akaun Saya’ kemudian pilih ‘Naik Taraf ke Premium’
  3. Klik bagi pemilihan langganan bulanan atau tahunan
  4. Ikuti langkah seterusnya untuk proses pembayaran

Yup, senang kacang je kata orang. Jangan risau pelajar-pelajar semua. Pandai akan sentiasa up to date soalan-soalan terbaru buat anda. Itu sudah kepastian!

Selamat belajar dengan Pandai. 

Jangan lupa follow media sosial Pandai untuk mendapatkan berita-berita terbaru dari Pandai.

FB: @pandaiofficial
Instagram:@pandaiofficial
Twitter: @pandaiofficial
Tiktok: @pandaiofficial
Blog: blog.pandai.org

#SenangJeNakPandai

Related posts
Pandai

What’s New on April : Leaderboard mengikut Sekolah

Pandai

What's New on March: Pandai Guru

Pandai

Special Offer untuk Peserta Kangaroo Matematik

Pandai

Tahniah kepada Pemenang Back To School Photo Contest Pandai!