GET PANDAI APP NOW

PandaiProgram

Shoot For The Stars: Kemeriahan Pandai Appreciation Ceremony Pertama Kalinya!

Hi semua! Tahu tak pada 11 Mac 2023, Pandai Education, syarikat teknologi pendidikan terkemuka di Malaysia ini, telah mengadakan majlis Pandai Appreciation Ceremony di Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya, Kuala Lumpur? Majlis ini dilangsungkan untuk menghargai pengguna terbaik aplikasi Pandai serta mengiktiraf rakan dan penyokong syarikat. Lebih 88 pelajar sekolah dari seluruh Malaysia akan menerima anugerah dari Pandai Education dalam majlis tersebut yang bertemakan “Shoot for the Stars”.

Chit-Chat bersama Ajar!

Majlis ini bermula dengan sesi “Chit Chat” bersama Youtuber terkenal, Ajar, yang mengulas tajuk tentang “Jangan Putus Asa Dengan Ilmu” dimana beliau membincangkan tentang masa depan pendidikan dan bagaimana kita harus terus mendorong diri sendiri untuk tidak berputus asa dalam pembelajaran. Kemudian, pasukan Pandai memaparkan rancangan dan misi mereka tentang masa depan Pandai dalam pendidikan.

Semasa pembukaan majlis, tetamu kehormat Ajar menyampaikan ucapan tentang kepentingan ketekunan dalam pembelajaran, bertajuk “Jangan Putus Asa Dengan Ilmu”.

Akmal Akhpah, Ketua Pegawai Teknologi (CTO) Pandai berkata bahawa syarikat ini telah berkembang dari pasukan asal tiga orang hingga ratusan anggota pasukan di Malaysia, Indonesia, Brunei, dan negara-negara lain. Beliau juga menyatakan bahawa Pandai telah mencapai kedudukan #1 untuk aplikasi pendidikan Malaysia di kedua-dua Google Play Store dan Apple App Store.

Ketua-ketua sekolah terbaik di dalam Pandai menerima Anugerah Sekolah Terbaik daripada CTO Akmal Akhpah sebagai pengiktirafan terhadap pencapaian mereka.

Khairul Anwar Mohamad Zaki, Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Pandai, berkata bahawa Pandai telah melangkah jauh sejak bermula dengan lebih 500,000 pelajar yang telah menggunakan aplikasi Pandai dan lebih 240 juta aktiviti pembelajaran telah diselesaikan di aplikasi itu sejak penubuhannya. 25% daripada pengguna dikenalpasti berasal dari komuniti yang tidak terlayani dan 92% daripada pelajar telah menunjukkan peningkatan prestasi akademik selepas menggunakan aplikasi Pandai.

CEO Khairul Anwar menyampaikan anugerah kecemerlangan kepada pelajar yang telah mencapai prestasi yang cemerlang di dalam Pandai.

Majlis tersebut juga mengiktiraf rakan dan penyokong Pandai yang terdiri daripada organisasi kerajaan, syarikat swasta, firma pelaburan, universiti, NGO, dan individu yang telah bekerjasama dan menyokong Pandai yang telah membantu syarikat sejak permulaannya pada tahun 2020. Sebuah Montaj apresiasi telah dipaparkan untuk menunjukkan sokongan mereka bersama Pandai. M. Suhaimi Ramly, Ketua Pegawai Operasi (COO) Pandai, berkata bahawa Pandai sedang menjejaki pasaran pendidikan di rantau Asia Tenggara dan memperkenalkan projek terbaru, PandaiAI, untuk memanfaatkan kekuatan teknologi canggih dalam pembelajaran.

COO Mohd Suhaimi Ramly menyampaikan penghargaan kepada MKH Berhad atas kerjasama mereka dengan Pandai dalam menyediakan penyelesaian pendidikan kepada sekolah-sekolah yang telah diambil alih oleh MKH.

Prestasi Murid dan Gentera Ilmu!

Acara paling utama majlis adalah Upacara Penganugerahan yang diadakan untuk menghargai pelajar dan sekolah yang telah mencapai kecemerlangan dalam aplikasi Pandai sepanjang tahun 2022. Pelbagai anugerah seperti Initiative Award 2022, Endurance Award 2022, Battle Champion Award 2022, Community Award 2022, dan School Award 2022 telah diberikan. Pandai juga memperkenalkan sesi “Live Tuition” dan barisan tutor yang dikenali sebagai Gentera Ilmu yang terdapat di aplikasi Pandai serta berkongsi perancangan Pandai untuk masa depan.

Pandai memperkenalkan pasukan tutor pakar mereka, yang dikenali sebagai ‘Gentera Ilmu’

Majlis telah diakhiri dengan Upacara Penganugerahan Cemerlang di mana Excellent Award 2022 telah diberikan kepada pelajar-pelajar yang mencapai skor tertinggi pada tahun 2022. Individu-individu yang luar biasa ini adalah masa depan pendidikan, dan pihak Pandai sangat bangga dengan semua pencapaian mereka!

Majlis Pandai Appreciation Ceremony ini merupakan satu inisiatif yang sangat baik bagi Pandai untuk mengiktiraf pencapaian pelajar-pelajar yang berjaya dalam menggunakan aplikasi Pandai. Ia juga adalah satu penghargaan buat sokongan dan kerjasama dari para rakan dan penyokong Pandai yang telah menyumbangkan kepada kejayaan Pandai. Majlis ini juga memberi ruang kepada Pandai untuk berkongsi visi dan misi mereka dalam memperbaiki sistem pendidikan di Malaysia dan memberikan akses kepada pendidikan berkualiti kepada pelajar dari pelbagai latar belakang.

Kesimpulannya, Pandai Appreciation Ceremony merupakan sebuah acara yang sangat bermakna bagi pendidikan di Malaysia. Pandai Education telah melakukan satu langkah yang positif dalam memperkenalkan teknologi dalam bidang pendidikan. Dengan aplikasi Pandai, pelajar dari pelbagai lapisan masyarakat dapat mengakses kepada pendidikan berkualiti dengan mudah dan pantas.

Senang Je Nak Pandai!

Log in or Sign Up at www.pandai.org 
Download Pandai App now via Google Play or App Store.
Follow us on our Social Media Now for more updates!
Facebook: @pandaiofficial
Instagram:@pandaiofficial
Twitter: @pandaiofficial
TikTok: @pandaiofficial
Blog: blog.pandai.org
#AchieveTogether

Related posts
PandaiProgram

FINALIST ANNOUNCEMENT & ANSWER REVEAL! - Brain Buster Challenge 2024

PandaiProgram

BRAIN BUSTER CHALLENGE: Unlock Your Mind and Solve The IMPOSSIBLE!

PandaiProgram

Pandai Nak Bagi Duit Raya RM100 - Ceria Ramadan Raya is BACK!

Articles

Jadual Waktu Solat bagi Bulan Ramadan 1443H / 2024M